Kruidenwandelingen.
Vroeger genas men kwalen met de planten die men in eigen omgeving vinden kon. Er is letterlijk voor elke kwaal wel een kruid te vinden die je kan helpen in je genezingsproces. Meer over de geneeskracht van wilde planten kun je ontdekken tijdens een wandeling door het mooie Lauwersmeergebied, de kwelders en andere mooie gebieden in Noordoost Friesland.
Het Lauwersmeergebied heeft een grote soortenrijkdom en je komt al wandelend de ene na de andere plant tegen die geschikt is als natuurlijk medicijn. De kwelders met hun vele zoutminnende plantensoorten bieden weer tal van andere mogelijkheden en zo heeft elke streek zijn eigen soorten planten, allemaal afgestemd op elkaar en de natuurlijke omgeving.

Ook worden rode lijstsoorten behandeld, zeldzame planten die je daarom niet mag plukken of oogsten en behandelen we onderwerpen als hoe om te gaan met de natuur zonder deze te verstoren of uit te putten.

Cornelis Jan vertelt je onderweg over de planten die je tegenkomt, wat je ermee kan doen en brengt dit in verbinding met je eigen intuïtie en gevoel welke je precies kunnen vertellen welke plant relevant is voor jou op dat moment.
Plantenkennis gecombineerd met intuïtief waarnemen zorgen voor een diepere connectie met de plantwezens om ons heen.