Agenda

De activiteiten in deze agenda worden georganiseerd niet alleen vanuit de Fûgelpits, maar ook vóór de Fûgelpits. Uw bijdrage voor deelnemen komt ten goede aan het verzorgen van zieke wilde dieren in de opvang!
Alle activiteiten zijn erop gericht u kennis te laten maken met onze mooie natuurlijke wereld, erover te leren én hoe er op een duurzame wijze in samen te leven. Kijk voor meer informatie ook even hier:

Iedere woensdagmiddag kan de vogelopvang bezocht worden tussen 13:00 en 16:00 uur en kunt u een rondleiding krijgen langs de dieren. Ook is dan het inpandige winkeltje van Sheias geopend!
Ons bezoekadres is:
Mokselbankwei 1
9142VJ Moddergat

19-07-2024 Kwelder Kruiden Kuier.

Locatie: Peazemerlannen
Verzamelen op parkeerterrein voor museum it Fiskerhúske:
Fiskerspaad 4, 9142 VN Moddergat
Tijd: 13:00 - 16:00 uur.
Eigen bijdrage: €15,00 per persoon.
(Je bijdrage gaat als donatie naar Vogelopvangcentrum de Fûgelpits)
Opgeven: info@sheiasnatuurbewustwording.nl 

De Peazemerlannen is een prachtig natuurgebied, net over de dijk, waar de invloed van de zee sterk voelbaar is in het ruige kwelderlandschap. De planten die hier groeien zijn taai en sterk, want deze eigenschappen hebben ze nodig om te overleven in een omgeving waar zout en wind vrij spel hebben. 
Het gebied wat de grens tussen land en zee markeert is uniek in haar verschijning en ook in haar plantengroei en tijdens deze kruidenwandeling gaan we nader kennis maken met degenen die juist op deze plek graag groeien.

Welke zijn eetbaar? of geneeskrachtig?
Waar mag je plukken en waar niet?
Wat zijn de beste plukmomenten en welke delen gebruik je dan?
Deze en andere vragen zullen beantwoord worden tijdens de kruidenkuier.

Niet alleen bijzondere planten, maar ook dieren zoals de kiekendief, velduil, tapuiten en anderen kunnen gespot worden terwijl wij ons trektochtje door het gebied maken.
De wandeling gaat over onverharde paden en we zullen hier en daar over hekjes moeten klimmen, dus houdt daar rekening mee als je niet zo mobiel bent. Bij vragen of twijfels, mag je gerust even mailen voor meer informatie.

De opbrengst van deze wandeling komt volledig ten goede aan Stichting Fûgelpits Lauwersmar en zo helpt jouw bijdrage mee met het revalideren en verzorgen van wilde dieren!
Het is de volgende activiteit van het nieuw te ontwikkelen 'Natuureducatief Centrum de Fûgelpits' ten behoeve van de dieren, waar ook vanuit Sheias aan zal worden meegewerkt! 

www.sheias.nl
www.fugelpits.nl

24-08-2024 Fûgelpits Open Dag & Natuurmarkt.

Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Fûgelpits
Mokselbankwei 1
9142VJ Moddergat
Vrije toegang
Parkeren tegenover de opvang bij de NAM
In augustus is het weer tijd voor onze open dag! De opvang is dan geopend voor publiek en onze vrijwilligers vertellen u graag over het reilen en zeilen hier. Vele wilde dieren zullen deze dag te bewonderen zijn.
Daarnaast zal er een expositie zijn over de geschiedenis van de opvang (Die al sinds 1978 bestaat) en is er buiten een natuurmarkt met diverse standhouders die tal van natuurproducten aanbieden en/of ook werkzaam zijn op het gebied van milieu en dierverzorging en -opvang.
Heeft u een bedrijf, hobby of praktijk wat op de natuurmarkt past? Mail dan even voor een plekje! 
Volg ons ook op Facebook voor actuele updates over de open dag en natuurmarkt.