Educatief Centrum de Fûgelpits.

Naast onze opvang voor vogels en wilde dieren verzorgt de Fûgelpits ook educatieve activiteiten op het gebied van natuur en samenleving. 
We leven samen met de natuur en kennis delen helpt ons allemaal dit op een duurzame en harmonieuze wijze te doen!  
We verzorgen zelf een aantal activiteiten en hopen binnenkort ook ruimte te kunnen maken voor andere 'Geïnspireerde natuurliefhebbers en -werkers' om hun verhaal of activiteit te kunnen komen doen! 

Deze tak van de Fûgelpits is nog volop in ontwikkeling, dus houdt vooral deze pagina en onze agenda in de gaten om te zien waarbij u allemaal aansluiten kan! 

Ons aanbod,

In de agenda vindt u alle actuele activiteiten van ons en anderen die ook op deze wijze willen bijdragen voor het welzijn van wilde dieren in de opvang. Daarnaast zijn er een aantal arrangementen en workshops op afspraak te boeken voor (kleine) gezelschappen.

Arrangementen de Fûgelpits.

3 arrangementen die u op afspraak kunt boeken: U krijgt een rondleiding met uw groepje, afgesloten met een hapje en drankje na afloop.
Meer informatie:

Kruidenwandelingen.

Erop uit in de natuur en onderweg de geneeskracht en eetbaarheid leren kennen van in het wild groeiende planten.
Meer informatie:

Tuinworkshops.

Hoe kan ik mijn tuin natuurvriendelijk maken? Wat kan ik doen om de biodiversiteit te vergroten in mijn tuin? Welke planten zijn hierin dienstbaar? 
Deze en meer vragen worden beantwoord in deze workshops waarin u leert van uw tuin een waar vogelparadijs te maken!
Meer informatie:

Natuurgeneeskunde voor huisdieren.

Help uw hond, kat, paard, konijn of anders huisdier gezond houden met vriendelijke alternatieven uit de natuur!
Meer informatie:

Lezingen.

Lezingen van onszelf en gasten over tal van natuurlijke onderwerpen.
In de agenda vindt u actuele data, onderwerpen en verdere informatie van de geplande lezingen.

Samenwerking met Sheias, natuurbewustwording: Cornelis Jan heeft naast zijn functie als voorzitter bij de Fûgelpits ook een eigen praktijk genaamd Sheias. Via deze praktijk is hij al vele jaren actief in het (her-)verbinden van mens & natuur en onze natuurlijker spiritualiteit. De hier opgedane ervaring en kennis zet hij nu in om het Natuureducatief Centrum vorm te geven en faciliteren. Daarnaast zal ook de praktijk Sheias zelf een ondersteunende rol gaan spelen voor de vogelopvang, zowel qua kennis als ook financieel.