Natuurgeneeskunde voor huisdieren.
Tijdens de Workshop Natuurgeneeskunde bij dieren gaan we kijken naar manieren en middelen waarmee we de gezondheid van onze geliefde huisdieren op vriendelijke wijze kunnen herstellen en/of op peil houden. Er is veel mogelijk om je dieren te helpen gezond te houden vóórdat er naar reguliere medicatie gegrepen wordt en, indien correct toegepast, heeft een natuurlijker aanpak over het algemeen veel minder bijwerkingen omdat het (dieren-)lijf simpelweg niet hard hoeft te werken om de niet lichaamseigen stoffen weer af te voeren. De naam zegt het: Je werkt mét de natuur. In plaats van ziektebeelden te bestrijden werkt deze methode met het ondersteunen en activeren van zelfgenezend vermogen wat in ieder levend wezen aanwezig is. Kruiden en andere natuurlijke methoden kunnen hierbij helpen.

Naast mijn (Cornelis Jan) opleiding als Fytotherapeut is ook mijn jarenlange praktijkervaring in Vogelopvangcentrum de Fûgelpits een bron waaruit tijdens deze workshop geput kan worden en ik deel deze kennis graag. We gaan o.a. het volgende behandelen:

- Een selectie basiskruiden welke veilig ingezet kunnen worden bij je huisdier
(Je ontvangt een boekje met deze informatie).

- Plantenkennis en determinatie.
- Basisregels m.b.t. het veilig gebruiken van plantmedicijnen,
want ook hierbij is niet alles veilig of verantwoord in tegenstelling tot wat er soms gedacht over natuurgeneeswijzen.

- Observatietechnieken; wat laat het dier jouw zien?
- Observatietechnieken; wat laat de natuurlijke vegetatie jou zien?
- Verschillende manieren van toedienen.
- Je eigen energie en de invloed daarvan op het proces.

Tijdens de workshop gaan we met deze onderwerpen aan de slag en je ontvangt een klein naslagwerkje waarin alles nog eens wordt uitgelegd. Omdat er tijdens de workshop vaak nog veel meer wordt verteld is het handig een notitieboekje mee te nemen.